För första gången på ett tag nådde BTC en ny ATH på en vardag. Pumpen som drev BTC till en ny heltidshöjd igår kunde spåras till ett litet marknadsdopp på måndag.

BTC tillbaka till $ 34 000

När Bitcoin sjönk med 8% samlades handlare marknaden och på kort tid pressade BTC tillbaka till $ 34 000 och fortsatte att pressa priset när det korsade olika kritiska motståndsnivåer.

BTC korsade motståndet på $ 40 000 och resulterade i en ny ATH på $ 40 383. Breaking ATHs är nu en sed för Bitcoin!

Många handlare accepterade den nya ATH, medan andra snabbt säljer sina tillgångar. I ett nötskal accepterades den nya all-time high med blandade känslor. Vissa erfarna handlare kallar den nuvarande prisuppgången för en bubbla som den är och varnar för att handlare som köper i denna höjd kan skadas av skurarna när det händer.

Medan nya handlare i kryptoutrymmet är hausse hela vägen, pekar olika indikatorer på en möjlig priskorrigering snart. Bitcoin har redan ökat med 40% sedan början av januari (åtta dagar).

Hur som helst vilar priset på någon vara på dess efterfrågan och utbud. Så länge marknaden upprätthåller de nuvarande siffrorna kan man förvänta sig att priset fortsätter att stiga härifrån.

Efterföljande Bitcoin: ETH når ny ATH

Medan vissa handlare är oroliga för BTC-bubblan, följer de flesta Ether-handlare noggrant priset på ETH. För varje stigande stigning går Ether närmare sin heltidsnivå på 1448 $. Förr eller senare kan $ 1400-motståndet vända.

Det är anmärkningsvärt att trots ett fantastiskt år 2020 kunde ETH inte bryta den tidigare rekordhöga tiden och fortsätter att spåra BTC med en mil.

Det här året ser dock mer lovande ut eftersom ETH fortsätter att driva på en ny ATH. I skrivande stund minskar etern i värde. Det är bara en tidsfråga när en ny våg kommer att börja när handlare är redo att se ETH närmare en ny all-time high och kommer inte att göra upp förrän vi ser nya ATH.